26 Kasım 2015 Perşembe

SARIMSAKLI VE NAR EKŞİLİ BAL KABAĞI KIZARTMASI

BİLGİLENDİRME: Çok çeşitli kabak türleri vardır. Yaz kabağı, kış kabağı, kara kabak gibi. Kış kabağında (bal kabağı) özellikle beta karoten vardır. Aynı zamanda kabağın potasyum oranı da yüksektir.  Bu gün sizlerle farklı ve lezzetli bir kabak yapalım dedim. Hazır mısınız. O halde gelin benimle..
-
           MALZEMELER:

  • Yarım kilo kadar bal kabağı 
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Nar ekşisi  
  • 3-4 diş sarımsak

     
    YAPILIŞI:
      Kabağı soyulmuş olarak almışsanız eğer hemen dilimlemeye başlayabilirsiniz. Çok ince olmayacak şekilde ve 4-5 parmak uzunluğunda dilimleyin ve kızgın yağda her iki tarafını kızartın. Servis edeceğiniz tabağa yerleştirin ve üstüne ş sarımsak ile karıştırılmış nar ekşisi gezdirin. Servise hazır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder