MALZEMELER:
- 1 adet bütün tavuk
- 2 adet patates
- 1 adet çarliston biber
- 2 adet olgun domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı köri
SOSU İÇİN: - 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası (acı)
- 1 adet olgun domates
YAPILIŞI:
- Tavuğu dilediğiniz büyüklükte parçalara ayırın. Sıvı yağ ile baharatları karıştırın ve tavuğu bu karışımla iyice harmanlayın. Isıya dayanıklı bir fırın kabına sosladığınız tavukları yerleştirin. Üstüne kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğradığınız domatesleri, piyazlık doğranan soğanları ve üçe böldüğünüz biberleri dizin. Bu arada sosunu hazırlayın. Tavaya tereyağını koyup eritin. Rendelenen domatesi ilave edip kavurun. Salçasını da katıp iyice karışmasını sağlayın. Üstüne 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Bu sosu tavukların üstüne eşit aralıklarla gezdirin. Tepsinin üstünü yağlı kağıtla kapatın . 200 derecede ısıtılan fırında ilk 25 dakika böyle pişirin. Sonra yağlı kağıdı kaldırın ve tavuklar pişinceye kadar üstü açık pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder