MALZEMELER:
- 1 kilo elma
- 1 adet limon
- 1 adet pembe greyfurt(renk veriyor)
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı turşuluk tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 litre su
- YAPILIŞI:
- Meyveleri yıkayın ve greyfurtun kabuğunu beyazı da gidecek şekilde derin soyun ve dilimleyin. Elmanın ve limonun kabuğunu soymadan iri doğrayın. Hepsini cam bir kavanoza doldurup üstüne şeker, tuz, sirke ve suyu ekleyin. Kavanozun ağzını bir tül ile kapatın. Günde 1-2 kez tahta bir kaşıkla karıştırın. 20 gün sonra sirkenin posalı kısmını süzün. Kavanoza aldığınız sirkeyi bir kaç gün dinlendirdikten sonra dilerseniz dibe çöken posalı kısmı tekrar süzebilirsiniz. Ben tercih etmiyorum. Dilediğiniz tüm meyvelerden bu şekilde evde sirkenizi kendiniz yapabilirsiniz. Gelsin salatalar , turşular.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder