14 Kasım 2015 Cumartesi

ÇİFTLİ PUDİNG

  BİLGİLENDİRME: Süt ve süt ürünleri mutfağımızın olmazsa  olmazları arasında. Sütü ne çok şekilde tüketiyoruz değil mi?  Faydaları ise gerçekten de saymakla bitmez. Bir kaç örnek  vermek gerekirse ; Hücre ve doku oluşumunda rol alır. Saç ve  tırnak için gereklidir. Kanın çabuk pıhtılaşmasını sağlar. Kasları  güçlendirir. Kemik erimesini önler. Kronik bronşiti önler.  A,B,C,D,E,K vitaminleri içerir. Ben pek tatlı sevmem, ama sütlü  tatlılara da hayır diyemem. Yani sütlü tatlılar benim favorilerim  arasındadır. Siz de benim gibi düşünenlerdenseniz buyrun  mutfağa. 
-
           MALZEMELER:

  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası    
  • 1 yemek kaşığı kakao 
  • 2  su bardağı süt 
  • 3-4 yemek kaşığı toz şeker
  • 80 gram bitter çikolata
    HURMALININ MALZEMESİ:
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet blenderda ezilmiş olgun Trabzon hurması
      YAPILIŞI:
      İlk olarak hurmalı pudingi yapalım. Bir sos tenceresine tim malzemeleri alalım.İyice karıştırıp ateşe koyalım.Sürekli karıştırarak göz göz oluncaya dek pişirelim. Bir kenara alıp ara sıra karıştıralım bu arada soğusun. Yine kakaolu puding için çikolatanın haricinde tüm malzemeyi bir sos tenceresinde iyice karıştırdıktan sonra ocağa alalım. Göz göz oluncaya kadar pişirip ateşten alalım.Ara sıra karıştırarak hafif soğutalım.Bir kadehi hafif yan tutarak önce hurmalı pudingten koyalım.Buzdolabına biraz eğik şekilde koyup biraz katılaşmasını bekleyelim. Üstüne çikolatalı pudingi koyup yine biraz yarık olarak bekletelim. İyice donunca üstüne ezilmiş antep fıstığı serpelim , servise hazır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder