-
MALZEMELER:
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı süt
- 3-4 yemek kaşığı toz şeker
- 80 gram bitter çikolata
- HURMALININ MALZEMESİ:
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 adet blenderda ezilmiş olgun Trabzon hurması
-
YAPILIŞI:
- İlk olarak hurmalı pudingi yapalım. Bir sos tenceresine tim malzemeleri alalım.İyice karıştırıp ateşe koyalım.Sürekli karıştırarak göz göz oluncaya dek pişirelim. Bir kenara alıp ara sıra karıştıralım bu arada soğusun. Yine kakaolu puding için çikolatanın haricinde tüm malzemeyi bir sos tenceresinde iyice karıştırdıktan sonra ocağa alalım. Göz göz oluncaya kadar pişirip ateşten alalım.Ara sıra karıştırarak hafif soğutalım.Bir kadehi hafif yan tutarak önce hurmalı pudingten koyalım.Buzdolabına biraz eğik şekilde koyup biraz katılaşmasını bekleyelim. Üstüne çikolatalı pudingi koyup yine biraz yarık olarak bekletelim. İyice donunca üstüne ezilmiş antep fıstığı serpelim , servise hazır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder