MALZEMELER:
- 180 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 100 gram toz şeker
- 175 gram un
- 30 gram kakao
- 50 gram mısır gevreği
- 40 gram hindistan cevizi
- 30 gram ince doğranmış ceviz
ÇİKOLATALI ÜST KAPLAMA: - 150 gram pudra şekeri
- 15 gram kakao
- 1 paket şekerli vanilin
- 15 gram kaynar su
- 30 gram ince doğranmış ceviz
YAPILIŞI:
- Oda sıcaklığında yumuşatılmış olan tereyağ ile şekeri krema kıvamına gelip şekerler tamamen eriyinceye kadar 20-25 dakika civarında mikserle karıştırın. Bir kase içinde karıştırmış olduğunuz un, kakao,hindistan cevizi ve ufaltılmış olan mısır gevreğini bu karışıma ilave edip elinizle yoğurun. Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp avuç içinizde şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkarınca dokunmayın. Biraz soğuyup toparlandıktan sonra sosunu bir kaşık kurabiyelerin üstlerine azar azar gezdirin ve üstlerine ceviz serpiştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder