MALZEMELER:
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 150 gram toz şeker
- 150 gram un
- 150 gram yulaf ezmesi
- 90 gram hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı bal
- 6 gram karbonat
- 30 gram kaynar su
YAPILIŞI:
- Tereyağını ve balı bir sos tenceresinde kısık ateşte eritiyoruz. El yakmayacak kadar ılımasını beklerken karbonat ile kaynatılmış suyu iyice yoğunlaşıncaya kadar karıştırıyoruz. Bir kase içinde karıştırmış olduğunuz un, hindistan cevizi, şeker ve yulaf ezmesini tereyağlı karışıma ilave edin elinizle karıştırın ve yoğurun. Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp avuç içinizde yassı bisküvi gibi şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden 165-170 derecede ısıtılmış olan fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarınca dokunmayın. Biraz soğuyup toparlandıktan sonra servis edeceğiniz tabağınıza alın. Afiyet olsun...
Anzak Kurabiyesi |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder