9 Aralık 2014 Salı

ÇİKOLATALI KEK

                                       ÇİKOLATA PARÇACIKLI KEK

MALZEMELER:


  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2-3 yemek kaşığı damla çikolata


YAPILIŞI:

Cam bir kase içine yumurtaları teker teker kıralım. .
Önce mikserin düşük ayarıyla sonra hızlı ayarıyla yumurtalar iyice yoğunlaşıncaya kadar çırpalım. Toz şekeri ilave edelim ve şeker eriyinceye kadar çırpalım. Sıvı yağını ve yoğurdunu ilave edip karıştıralım. Azar azar un ilave edelim . Kabartma tozu, karbonat, üzerine limon suyu, vanilya ve limon kabuğunu koyup karıştıralım.. (Kek yaparken ununu çok koyarsanız kekiniz sert olur.) Kıvamında bir kek yapmak için hamurunuz boza kıvamından biraz daha koyu, akışkan bir hamur olmalıdır.
Fırınınızı 170-180 derecede çalıştırın. Kalıbınız silikon değilse önce margarin ya da tereyağ ile yağlayın. Yağlanmış kalıba un serpin ve fazlasını silkeleyin. Hamurunuzdan 3-4 yemek kaşığı ayırın ve içine kakaoyu koyup karıştırın. Kalan hamura çikolata parçacıklarını ilave edin. Bu hamurun yarısını kalıba dökün. Sonra kakaolu olan kısmı dökün. Tekrar çikolata parçacıklı hamuru dökün. Fırınınızın alta yakın kısmına kalıbınızı yerleştirin ve fırının kapağını açmadan 40-45 dakika pişirin.
Pişip pişmediğini kontrol etmek için hamura bir kürdan batırın. Eğer kürdana hamur yapışmıyorsa pişmiş demektir. Kekinizi fırından çıkarın ve kalıbında soğumasını bekleyin. Kalıbından çıkardığınız kekinizin üstüne isterseniz çikolata sosu dökebilirsiniz ......


Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder