29 Aralık 2014 Pazartesi

BAHARATLI KURABİYE

BAHARATLI TUZLU KURABİYE 



MALZEMELER:

  • 2 adet yumurta ( 1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılır)
  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı tam buğday unu ( ben 7 tahıllı un kullandım)
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 tatlı kaşığı tuzot 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 silme tatlı kaşığı karbonat 
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

YAPILIŞI:

  Bir yumurtanın sarısı bir kenara ayrılır sonra tüm malzemeler karıştırılarak ele yapışmayacak kıvama kadar yoğrulur. Un serpilmiş tezgahta merdane ile  2-3 mm kalınlığında açılır. İstediğiniz şekilde (kalıplarda) kestiğiniz hamurunuzu yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Fırınınızı 180 derecede çalıştırın, kurabiyelerinizin üzerine yumurta sarısından sürün, susam ve çörek otu serpin. Üzerleri kızarıncaya kadar fırında pişirin. 

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder