13 Aralık 2014 Cumartesi

HAŞHAŞLI BÖREK


   Baklavalık Yufka ile Haşhaşlı Çıtır Börek



MALZEMELER:



  • 1/2 paket baklavalık yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı dövülmüş haşhaş
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ (üstüne sürmek için)

YAPILIŞI:



Bir su bardağı ılık su, şeker ve sıvı yağ bir kaba koyun. Hepsini iyice çırpın. Dövülmüş haşhaşı bu malzemelerle birleştirin ve iyice karışmalarını  sağlayın. Yufkaları ikiye bölün. Her bir yufkaya haşhaşlı malzemeden sürün. 1/3'ünü ortaya doğru katlayın üstüne dövülmüş ceviz serpip diğer 1/3 parçayı üstüne kapatın. Çok sıkı olmayacak şekilde rulo şeklinde sarın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra Üzerlerine eritilmiş tereyağ sürün ve 180 derecede çalıştırdığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pişen börekleri fırının içinden çıkarın ki çıtırlıklarını kaybetmesinler.



   Afiyet olsun....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder