MALZEMELER:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 250 gram margarin ya da tereyağ
- 3 su bardağı buğday nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI:
Yumurta, oda sıcaklığında yumuşamış margarin ya da tereyağ ve pudra şekerini iyice harmanlayalım. Ardından nişasta, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip ele yapışmayacak bir hamur yoğuralım. Hamurumuzu yarım saat serin bir yerde dinlendirelim. Elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Bir şişe kapağını kakaoya batırıp kurabiyelerin üstüne bastıralım. Bu şekilde kurabiyelere mantar şekli vermiş oluyoruz. 170 derecede 20-25 dakika kurabiyeleri kızartmadan beyaz kalacak şekilde pişirelim. Soğuduktan sonra tepsiden alalım.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder