13 Aralık 2014 Cumartesi

KAKAOLU KURABİYE

KAKAOLU SÜRPRİZ KURABİYE 



MALZEMELER:

  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  •  250 gr. oda sıcaklığında margarin ya da tereyağ
  • 1 çay kaşığı karbonat 
  • yarım su bardağı mısır nişastası 
  • 2.5 su bardağı kadar un
  • 2 paket vanilya 
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
  • Fırından çıkınca üstüne dökmek için süt

  İçi için;

    •  1 yumurta beyazı
    • Hindistan ceviz


    YAPILIŞI:

      Bir kabın içine tüm malzemeleri kayalım ve  yoğuralım. Yumurtanın beyazını köpürtünceye kadar çırpalım ve içine yavaş yavaş hindistan cevizi ekleyelim. Hamurdan büyücek bir ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve avucumuzun içinde açıp içine hazırladığımız hindistan cevizinden koyup kapatalım. Fırınımızı 160-170 derecede ısıtalım. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim.Pişirelim. Kurabiyelerimiz fırından çıkınca üzerilerine 1-2 kaşık süt gezdirip hindistan  cevizi koyalım.

       İsterseniz aynı hamurdan kakaosunu iptal edip hindistan cevizi yerine nutella da koyabilirsiniz. Eğer böyle yaparsanız  kurabiyelerinizi fırından çıkartıp soğutunca bitter çikolatayı benmari  usulü  eritip üstüne hafif çizgiler atabilirsiniz. 
    Afiyet olsun...





    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder