MALZEMELER:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 paket rulo kat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 adet kivi
- 3 adet muz
- 5 adet çilek
- 3 adet mandalina
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket (80 gr.) bitter çikolata
YAPILIŞI:
Yumurtaları cam bir kaseye teker teker kırın ve önce mikserin düşük ayarıyla sonra hızlı devirde köpürene kadar çırpın. Toz şekerini ilave edin ve eriyinceye kadar hızlı devirde çırpın. 2 yemek kaşığı sıvı yağını ilave edin. Elenmiş un, kabartma tozu ve kakaoyu koyun ve mikserin düşük ayarıyla karıştırın.Vanilyasını ilave edin tekrar karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kalıba boşaltın. Fırınınızı 170 derecede çalıştırın. Fırınınızın içine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyun ki pastanız düzgün kabarsın. Hamurunuzu döktüğünüz kalıbı 1-2 kez tezgaha hafifçe vurun ki hamur kalıbın her yerine eşit dağılsın. Hadi şimdi pişirme zamanı.... Pastanız ortalama 40-45 dakikada pişer. Pişip pişmediğini anlamak için bu zaman sonunda pastanıza bir kürdan batırın. Eğer kürdanınıza hamur yapışmıyorsa pastanız pişmiş demektir. Pişen pastanızı fırından çıkartın ve soğumaya bırakın. İyice soğuyunca ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz ara katlarını süt ile ıslatın.
KREMANIN YAPILIŞI:
Tencerenize krema için yazılan tüm malzemeyi koyun. Çikolatanızı kırın karıştırarak pişirin. Kremanız koyulaşınca vanilya ve 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ ilave edin ve ateşi kapatın. Kremanızı ara sıra karıştırarak soğutun. Soğuyan kremanızı ıslatılmış pastanızın ara katına sürün. Üstüne istediğiniz meyvelerden yerleştirin. Tekrar pastanızın diğer katını kapatın. Pastanın üstüne ve yanlarına da krema sürün. Şimdi işin en zevkli yerine geldik. Rulo katlarınızı yan yana gelecek şekilde pastanın yan duvarlarına yapıştırın. Ve bir kurdele ile bağlayın ki bu pastaya biraz güzellik katın. Şimdi pastamızı biraz dolaba kaldıralım, hem o yoruldu hem de biz. Pasta buzdolabında dinlenirken bize durmak yok, pastanın meyvelerini hazırlayalım. Pastamızı yarım saat kadar dinlendirdikten sonra meyveleri dilediğiniz gibi pastanızın üstüne yerleştirebilirsiniz. Meyvelerimizin kararmaması ve parlak olması için bir su bardağı su, bir tatlı kaşığı mısır nişastası ve bir yemek kaşığı şekerle sıvı bir jöle yapalım. Jölemizi hafif ılındıktan sonra meyvelerin üstüne bir kaşık yardımıyla sürelim. Eeeee bu da bitti. Şimdi kendimizi ödüllendirelim pastamızı dolaba kaldırıp kendimize bir kahve yapalım. Ben öyle yaptım.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder