Malzemeler :
2 adet yumurta
150 gram şeker
180 gram tereyağ
150 mili litre süt
300 gram un
1 çay kaşığı karbonat
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 fiske tuz
3 adet elma
75 gram esmer şeker
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı :
Yumurta , toz şeker ve oda ısısında yumuşamış olan tereyağını çırpın. Sütünü ilave edip karıştırın. Kuru malzemeleri bir kap içinde birleştirip karıştırın ve yumurtalı harca katıp karıştırın. Kelepçeli bir kabın tabanını tereyağ ile yağlayın ve üstüne esmer şeker serpin. Elmanın 2 tanesini soyun ve içlerini kabak oyacağı ile temizleyip halka şeklinde kesin. Kalıbın tabanına çiçek gibi yerleştirin. Diğer elmayı küp küp doğrayın ve tarçın karıştırılmış una bulayın. Fazlasını eleyip hamura karıştırın. Kalıba boşalttığınız hamuru 160 derecede ısıtılmış fırında pişirin. 40-45 dakika sonra kürdan testi yapın. Eğer kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Fırında çıkarınca soğumasını bekleyin ve kalıptan öyle çıkarın.
Serpilden Lezzetler
11 Ocak 2016 Pazartesi
ELMALI TERS YÜZ KEK
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Kekler
Yer:Antalya
Kışla Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder