11 Ocak 2016 Pazartesi

ELMALI TERS YÜZ KEK

Malzemeler :

2 adet yumurta
150 gram şeker
180 gram tereyağ
150 mili litre süt
300 gram un
1 çay kaşığı karbonat
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 fiske tuz
3 adet elma
75 gram esmer şeker
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı :

Yumurta , toz şeker ve oda ısısında yumuşamış olan tereyağını çırpın. Sütünü ilave edip karıştırın. Kuru malzemeleri bir kap içinde birleştirip karıştırın ve yumurtalı harca katıp karıştırın. Kelepçeli bir kabın tabanını tereyağ ile yağlayın ve üstüne esmer şeker serpin. Elmanın 2 tanesini soyun ve içlerini kabak oyacağı ile temizleyip halka şeklinde kesin. Kalıbın tabanına çiçek gibi yerleştirin. Diğer elmayı küp küp doğrayın ve tarçın karıştırılmış una bulayın. Fazlasını eleyip hamura karıştırın. Kalıba boşalttığınız hamuru 160 derecede ısıtılmış fırında pişirin. 40-45 dakika sonra kürdan testi yapın. Eğer kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Fırında çıkarınca soğumasını bekleyin ve kalıptan öyle çıkarın.



Serpilden Lezzetler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder