6 Ocak 2016 Çarşamba

KEÇİ BOYNUZU UNLU SÜTLÜ EKMEK



Malzemeler :
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instand maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı  un
1 su bardağı keçi boynuzu unu
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı :
Süt, su, şeker ve mayayı derin bir yoğurma kabı içinde karıştırın.  Diğer malzemeleri de ilave edip iyice yoğurun.  Sert bir hamur olacaktır. Tedirgin olmayın.  Derin bir fırın kabını yağlayın  ve tabanına un serpin. Hamuru fırın kabına boşaltın ve üstünü streç film ile kapatıp iki katına çıkana kadar bekleyin. Daha sonra 190 derecede ısıtılmış fırında üstü iyice kızarıncaya kadar pişirin. Tamamen soğuyuncaya kadar kalıpta bekletin. Kalıptan çıkarınca dilimleyin .
Afiyet olsun.

Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder