MALZEMELER:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı domates sosu
- Yarım su bardağı tarhana
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 3-4 su bardağı su
Üstüne: - 1 yemek kaşığı tereyağ
- Pul biber, kuru nane(opsiyonel)
YAPILIŞI:
- Tencereye tereyağ koyulur ve eritilir. Üstüne domates sosu koyulur ve biraz kavrulur. Tarhana 1 su bardağı su ile yumuşatılır. Domateslerin üstüne tavuk suyu ve normal su katılır. Sürekli karıştırarak tarhanası ilave edilir. Kaynamaya başlayıp koyulaşıncaya dek sürekli karıştırmaya devam edilir. Zira tarhana tencerenin dibine yapışabilir. Sarımsaklar soyulup tuz ile ezilir ve tenceredeki çorbaya katılır. Bir kaç dakika daha kaynatılıp ateşten alınır. Servis ederken arzuya göre üstüne eritilmiş tereyağ içinde pul biber, kuru nane gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder