MALZEMELER:
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet kuru soğan
- 1 avuç kurutulmuş domates
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 adet tavuk pirzola
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber (ben yemeğin rengi değişmesin diye beyaz biber kullanıyorum)
- Sıcak su
YAPILIŞI:
- Tencereye tereyağını koyup yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı katın ve soteleyin. Derisini çıkarıp kuşbaşı doğranan tavuk etini ilave edin, rengi değişene dek bir kaç dakika kavurun. Salçalarını katıp hafifçe kavurun. Sıcak su ile 5-6 saat önceden ıslatılan ve suyu süzülen kuru fasulyeyi ilave edin ve 3-5 dakika kavurun. Tuzunu ve karabiberini de kattıktan sonra fasulyenin üstünü 2 parmak kadar geçecek şekilde sıcak su koyun. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu çekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.. Sıcak servis edin. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder