17 Ocak 2016 Pazar

TAVUKLU KURUFASULYE

      Bu gün dışarıda rüzgar ve yağmur var. Bu demektir ki artık kış geldi. Bende kışa en çok yakıştırdığım yemeği yapmak istedim. Milli yemeğimiz Kuru Fasulye.. İçinde kuru domates de kullandım .Ayıptır söylemesi yemek pek de lezzetli oldu.Tabii bu yemeğin yanına pilav ve turşu olmazsa olmaz. Yazdan kış için yaptığım turşuları yeme vaktidir.
 MALZEMELER:

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 yemek kaşığı tereyağ  
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 avuç kurutulmuş domates 
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 adet tavuk pirzola 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber (ben yemeğin rengi değişmesin diye beyaz biber kullanıyorum)
  • Sıcak su

      
     YAPILIŞI:
         Tencereye tereyağını koyup yemeklik doğranmış soğanı  ve sarımsağı katın ve soteleyin. Derisini çıkarıp kuşbaşı doğranan tavuk etini ilave edin, rengi değişene dek  bir kaç dakika kavurun. Salçalarını katıp hafifçe kavurun. Sıcak su ile 5-6 saat önceden ıslatılan ve suyu süzülen kuru fasulyeyi ilave edin ve 3-5 dakika kavurun. Tuzunu ve karabiberini de kattıktan sonra fasulyenin üstünü 2 parmak kadar geçecek şekilde sıcak su koyun. Fasulyeler  yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu çekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.. Sıcak servis edin. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder