4 Ocak 2016 Pazartesi

KURU MEYVELİ CUP CAKE

Malzemeler:

4 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
2-3 yemek kaşığı doğranmış kuru meyve
75 gram oda sıcaklığında tereyağ
7-8 kahve fincan un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 paket vanilya

Krema malzemesi:
500 mililitre süt
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
75 gram tereyağ
100 gram labne peyniri

Yapılışı :

Derin bir çırpma kabında yumurta ve şeker iyice çırpılır. Diğer tüm sıvı malzemeler ilave edilir ve iyice karıştırılır. Tereyağ, portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve karbonat ilave edilip azar azar un katılarak boza kıvamında bir hamur hazırlanır. En son vanilya ve doğranmış kuru meyveler katılır. Dilediğiniz şekilli cup cake kalıplarının 3/2 sine hamurdan koyulur ve 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Bu arada bir sos tenceresine labne hariç tüm malzemeler koyulup ocak üstünde sürekli karıştırarak koyu bir krema hazırlanır. Kremayı ocaktan aldıktan sonra sık sık karıştırarak soğuması beklenir. Krema ılıyınca labne peyniri ilave edilir ve mikserle çırpılıp karışması sağlanır. Fırından çıkarılıp soğutulan cup cake'lerin üstüne bu kremadan isterseniz bir kaşıkla , isterseniz yıldız uç takılmış krema pompasıyla  sıkılır ve dilediğiniz şekilde süslenir. Biz bu sefer çiçek şeklinde kestiğimiz şeker hamurlarıyla süsledik. (Bu cicişleri arkadaşım Çağla hanımla birlikte yaptık) Dilerseniz içine koyduğunuz doğranmış kuru meyvelerle de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder