21 Ocak 2016 Perşembe

KARIŞIK TURŞU

BİLGİLENDİRME: Biri turşu mu dedi bana müsaade..Biraz sonra gelirim. Hele bir de yanında kuru fasulye varsa belki de orada kalırım.

         MALZEMELER:

  • 1/2 kilo sivri biber
  • 1/2 yeşil domates
  • 1-2 adet kırmızı domates (rio olursa iyi olur)
  • 1 baş iri taneli sarımsak
  • 1 demet yapraklı kereviz sapı
  • 3 adet havuç
  • 2 adet kapya biber
  • Beyaz lahana
  • 1.avuç taze fasulye
  • 2 avuç dolusu cin biber (acı biber)
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 5 yemek kaşığı turşuluk tuz
  • 2 litre kaynatılıp soğutulmuş su

    YAPILIŞI:
           
         Tüm sebzeleri yıkayın ve biberlerin ortalarından hafif kesin ki içlerine sirkeli su girip lezzetlendirebilsin. Domatesleri ortadan ikiye bölün. Havuçların kabuklarını soyun ve iki parmak genişliğinde doğrayın. Sarımsakları soyun. Kavanoza sıra sıra sebzeleri dizin. Kaynatılıp soğutulmuş su ile sirkeyi karıştırın.En üste hafif kaynar suda yumuşatılmış kereviz yapraklarını koyun ve sirke ile karıştırılmış suyunu üstünden gezdirin. Ağzını sıkıca kapatıp serin ve gölge bir yerde bekletin. 2-3 hafta sonra turşunuz hazır. Şimdiden afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder