Malzemeler:
Tart Hamuru:
1 adet yumurta sarısı
250 gram un
125 gram tereyağı
50 ml. ılık su
1 fiske tuz
İçine:
10-15 adet kiraz domates
4 adet yumurta
125 mililitre krema
125 gram lor ya da dilediğiniz bir peynir çeşidi
Tuz, karabiber, taze fesleğen, kekik
Üstüne:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Oda ısısında tereyağ ile diğer tüm tart malzemelerini azar azar su ilave ederek yoğurun. Sert bir hamur elde edeceksiniz. Hamurunuzun üstünü bir streç film ile kapatıp biraz dinlendirin. Tart kalıbınızı az tereyağ ile yağlayın. Hamuru tart kalıbında biraz daha büyük olacak şekilde merdane ile açın. Parmak uçlarınızla hamurun tamamen kalıba oturmasını sağlayın. Hamurun üstüne çatalla sık aralıklarla delikler açın. Hamurun üstüne nohut-kuru fasulye gibi bakliyatlar koyun ve bu şekilde pişirin. Böylelikle tart hamurunuz kabarıp şeklini bozmamış olur. Bu bakliyatları ayrı bir kavanozda saklayın ve daha sonra yine bu tip tart ve payları yaparken kullanın. 175 derecede ısıtılmış fırında hafif pembe pişirin. Bu arada kremayı biraz çırpın. Yumurtaları tek tek kırıp karıştırın. Lor ya da peynir ne kullanacaksanız baharatlarla birlikte ilave edin ve pişirilmiş tartın üstüne dökün. Üstüne ikiye böldüğünüz kiraz domatesleri yerleştirin. Tekrar fırına koyun ve üstleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkartın ve rendelediğiniz kaşar peynirini üstüne serpiştirip tekrar fırınlayın. Kaşarlar eriyince fırından alın ve hafif ılıyınca kalıptan çıkarın ve servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder