Malzemeler:
Tart Hamuru:
2 adet yumurta sarısı
500 gram un
250 gram tereyağı
100 ml. ılık su
1 fiske tuz
Krema malzemesi:
500 gram süt
150 gram toz şeker
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
50 gram tereyağ
Üstüne:
2 adet muz
2 adet kivi
1 adet portakal
1/2 paket toz jöle
Yapılışı:
Oda ısısında tereyağ ile diğer tüm tart malzemelerini azar azar su ilave ederek yoğurun. Sert bir hamur elde edeceksiniz. Hamurunuzun üstünü bir streç film ile kapatıp biraz dinlendirin. Daha sonra unlu bir zeminde merdane ile açın.Tart kalıplarının üstüne hamuru örtün ve üstünden merdane ile üstlerinden giderek düzgün kesilmelerini sağlayın. Hamuru kalıbın içine parmaklarınızla iyice yerleştirin. Bu şekilde bütün hamuru tart kalıplarına yerleştirdikten sonra yarım saat kadar buzdolabında bekletin. Böylelikle pişerken hamurun aşağılara inmesini ve şeklinin bozulmasını engellemiş olursunuz. Fırını 180 derecede ısıtın ve tart kalıplarını fırın tepsisine dizip hafif pembe olacak şekilde pişirin. Tart hamurları pişerken pastacı kremasını hazırlayın. Bunun için bir sos tenceresine tereyağ hariç tüm malzemeyi koyup bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Sos tenceresini ateşe koyup sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra tereyağını ilave edin ve eriyinceye dek karıştırın. Ara sıra karıştırarak soğumasını bekleyin. Tartları fırından çıkarınca iyice soğumasını bekleyin. Tamamen soğuduğundan emin olunca tartları kalıbından çıkarın. Kremayı bir krema torbasına doldurun ve yıldız uç ile tartların içine krema sıkın. Jölenin yarısını üstündeki tarife göre hazırlayın. Meyveleri soyun ve dilediğiniz şekilde kesip kremanın üstlerine yerleştirin. Meyveler kararmasın ve parlak olsunlar diye üstlerine bir yumurta fırçasıyla jöleden sürün. Afiyet olsun.
15 Ocak 2016 Cuma
MEYVELİ TARTÖLET
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Hamur işleri,
Kurabiyeler,
Pastalar
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder