30 Haziran 2015 Salı

BROWNİ

                                Browni

           MALZEMELER:
  • 5 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 250 gram tereyağ
  • 160 gram bitter çikolata(2 paket)
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı naturelka portakal tozu

           SOS  MALZEMESİ:

  • 200 gram(1 kutu)krema
  • 80 gram bitter çikolata


         YAPILIŞI:

   Cam bir kase içine yumurtaları teker teker kıralım. .
Önce mikserin düşük ayarıyla sonra hızlı ayarıyla yumurtalar iyice yoğunlaşıncaya kadar çırpalım. Toz şekeri ilave edelim ve şeker eriyinceye kadar çırpalım. Bu arada tereyağını ve çikolatanın 1 paketini benmari usulu eritelim. Bu karışımı yumurtalara ilave edelim. Sonra geri kalan malzemeleri koyup tahta bir kaşıkla karıştıralım. Yağlayıp tabanına bir miktar kakao elediğimiz bir kare borcama malzememizi yayalım. 1 paket çikolatayı parçalara ayıralım ve hamurun içine aralıklı batıralım. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirelim. Pastamız pişerken bir sos tenceresine kremayı koyup hafifçe kaynamasına izin vermeden ısıtalım. İçine 1 paket çikolatayı kırıp ateşin altını kapatalım ve çikolatalar eriyinceye kadar karıştıralım. Fırından çıkarır çıkarmaz pastamızı nazikçe dilimleyip;  hazırladığımız sosu her tarafına eşit miktarda yayalım. 

Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder