22 Haziran 2015 Pazartesi

KEŞKÜL

                                  Keşkül

     MALZEMELER:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 3 yemek kaşığı toz badem
  • 1 paket vanilya
  • Üstüne serpmek için toz badem ve çekilmiş çam fıstığı
     YAPILIŞI:

    Vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye koyup birbirine karışmasını sağlayalım. Tencereyi ocağa koyup sürekli karıştırarak dibinin tutmasına izin vermeyelim.Koyulaşıncaya kadar pişirelim.Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ilave edip sunum yapacağımız kaselere boşaltalım ve üstlerini süsleyelim. 

      ÖNERİ: 
Soğuk servis yapalım. 

  Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder