26 Haziran 2015 Cuma

TİRAMUSU

  Tiramusu 

                         

     KREMA MALZEMESİ:


  • 750 mililitre süt
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 300 gram labne peyniri
  • Üstüne serpmek için kakao

   TABAN MALZEMESİ:
  • 1 Paket kedi dili bisküvi
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Çay kaşığının ucuyla tarçın (opsiyonel)
  • 2-3 damla acı badem aroması (opsiyonel)
      YAPILIŞI:

    Vanilya ve kakao hariç tüm malzemeyi bir tencereye koyup birbirine karışmasını sağlayalım. Tencereyi ocağa koyup sürekli karıştırarak dibinin tutmasına izin vermeyelim. Koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ilave edip biraz soğumasını bekleyelim. Daha sonra labneyi ilave edip iyice birbirine karışmasını sağlayalım.
   Kare bir borcamın tabanını ıslatın.Ilık su , granül kahve , bal , tarçın ve acı badem aromasını yayvan bir kap içinde karıştırın. Bisküvileri bu sosa hızlı bir şekilde batırıp çıkarın. Kedi dili çok çabuk yumuşar bu nedenle bu aşamada biraz hızlı olmak lazım. Borcamın tabanına önce bir miktar kremadan yayalım.Sonra 1 sıra ıslatılmış kedi dili , 1 sıra  krema olarak devam edelim.Ben 2 sıra olmasını tercih ediyorum.En üstteki kremanın üstüne kakao eleyip buzdolabına kaldıralım ve 4-5 saat dinlendirelim. Yanında bir fincan kahveye kim hayır diyebilir.....

      ÖNERİ: 
Soğuk servis yapalım. 

  Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder