- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı et suyu yada su
- Yarım limon suyu
- 1 adet kesme şeker
YAPILIŞI:
ZERDEÇAL HAKKINDA BİLGİLENDİRME:
Doğal antibakteriyel bir maddedir o nedenle soğuk algınlıkları tedavisinde kullanılır.Bazı araştırmalar zerdeçalın aktif maddesi kurkuminin Alzheimer tedavisinde etkili olduğunu göstermektedir.Kesikleri ve yanmaları dezenfekte etmede doğal antibakteriyel ve antiseptiktir.Araştırmalar bazı kanser türlerini ve kanserin yayılmasını engellemede etkili olduğunu göstermektedir.Lösemi riskini azaltır.Alzheimer hastalığının gelişimini engeller ve yavaşlatır.Ateş düşürücü etkisi vardır.Multiple seklerozun gelişimini yavaşlattığı görülmektedir.Ağrı kesicidir.Kilo vermeye yardımcı olur.Karaciğeri temizler.Bağışıklık sistemini güçlendir.Kireçlenmeyi önler.Yüksek kolesterolü düşürür.Sindirim sistemine yardımcı olur.Karaciğer rahatsızlıkları iyileştirir.Obeziteyi önler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder