28 Haziran 2015 Pazar

EV YAPIMI RAMAZAN PİDESİ

Ev Yapımı Ramazan Pidesi 



   MALZEMELER:

  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 yemek kaşığı instant (toz) maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 su bardağı ılık su-süt karışımı
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 3 su bardağı un + (3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı su)


    YAPILIŞI:
  1 su bardağı su-süt karışımının içine   toz şekeri ve mayayı kayup karıştıralım. Derin bir yoğurma kabının içine un ve tereyağını koyup hafifce yoğurarak birbirine karışmasını sağlayalım. Sonra mayalı karışımı azar azar katarak yoğurmaya devam edelim. En son tuzunu koyup yoğuralım. Bu hamur ele yapışan çok sert olmayan cıvık bir hamur olur. Bu konuda tedirgin olmayın. Bütün bu işlemler bitince mayalandırma aşamasına geçelim. Bir kase içinde 3 yemek kaşığı un ve bir o kadar suyu karıştıralım. Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz ya da yağlayıp tabanına galeta unu serptiğimiz bir tepsi içine hamurumuzu alalım. Elimizi unlu suya batırarak hamura yuvarlak şekil verelim. Hamurun üstünü kapatıp şişmesini bekleyelim.(oda sıcaklığına göre 30 dakika ile 1 saat arası) Mayalanma süresi bitince elimizi yine sulandırılmış un karışımıyla ıslatarak pidemize şekil verelim. Üstüne susam_çörekotu serptikten sonra önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.                                                                                                                                                      ÖNERİ:                        
Hamurumuzun üstüne sürdüğümüz un bulamacı hem pidenin çıtır çıtır olmasını sağlayacak, hem de pidenin üstünün nar gibi kızarmasını sağlayacak.  Sıcak servis  edin.

Afiyet olsun...



Serpilden Lezzetlerden Ev Yapımı Ramazan Pidesi..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder