17 Haziran 2015 Çarşamba

KARNIYARIK

Karnıyarık



       MALZEMELER:

  • 1 kilo patlıcan, 
  • 200 gr. orta yağlı dana-kuzu karışık kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • Kızartmak için sıvı yağ
      YAPILIŞI:
 
      Öncelikle patlıcanlarımızı yıkayalım ve alaca soyalım. Sıvı yağda hafif kızartalım. Bir fırın kabına dizelim. Bu arada iç malzememizi hazırlayalım. Bir yemek kaşığı yağ koyduğumuz tavaya kıymamızı koyalım ve rengi dönene kadar hafif kavuralım. İncecik doğradığımız kuru soğanlarımızı ilave edip soteleyelim. Sonra salça dahil tüm baharatlarımızı koyalım. Bir kaç dakika çevirelim. Tavamızı ocaktan aldıktan sonra ince doğranmış maydanozlarımızı ilave edip karıştıralım. Bu kıymalı harcımızdan tepsideki patlıcanlarımızın içine patlıcanlarımızın büyüklüğüne göre bir iki kaşık koyalım. Üstüne çekirdekleri ayıklanmış ve doğranmış sivri biber, kabukları soyulmuş ve yarım ay şeklinde kesilmiş domates ve soyulmuş sarımsaklarımızı dizip salçalı su gezdirelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının alt rafına tepsimizi sürelim ve 20-25 dakika pişirelim. 


 ÖNERİ: 

Sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder