Zerdeçallı Pirinç Pilavı
MALZEMELER:
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1/2 adet limon suyu
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet kesme şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
Pirincimizi tuz ve bir tatlı kaşığı limon suyu karıştırılmış sıcak suda 1 saat bekletelim. Bir tencereye sıvı yağımız koyup, pirincimizi koyalım ve şeffaflaşıncaya kadar kavuralım. İki su bardağı sıcak su, 1 adet kesme şeker, bir tatlı kaşığı limon suyu, zerdeçal , 1 yemek kaşığı tereyağ ve tuzunu koyup karıştıralım. Ateşin altını kısıp pişmesi bekleyelim (pirincin cinsine göre 13-15 dakika arasında pişer). Pilavımızın demlenme süresi sonunda servis yapmadan önce ince ince kıyılmış maydanozlarımızı üzerine serpelim ve servis yapalım.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder