27 Haziran 2015 Cumartesi

PATATESLİ PEYNİRLİ TUZLU KEK

Patatesli, Peynirli Tuzlu Kek 



   MALZEMELER:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 kahve fincanı Naturelka kestane unu
  • 3- 4 yemek kaşığı Naturelka domates tozu
  • 3 adet haşlanıp küp doğranmış patates 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı köri
  • 2 yemek kaşığı çekirdek içi
  • Yarım sarı dolmalık biber
  • Yarım kırmızı dolmalık biber
  • 1 su bardağı kahvaltılık lor
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
YAPILIŞI:

  Yumurta , sıvı yağ ve yoğurdu derin bir cam kase içinde karıştırın. Üstüne küçük küçük doğranmış dolmalık biberleri ve diğer tüm malzemeleri koyup karıştırın. Tereyağ ile yağlanmış ve tabanına çok az un serpilmiş bir fırın kabına harcımızı boşaltıp daha önceden 180 derecede ısıtılmış  fırında pişirelim.

ÖNERİ: 

İsterseniz içine koyduğumuz baharatları damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz. Arzuya göre bu hamura salam , sosis ve sucuk ilave edebilirsiniz. Sıcak servis  edin.

Afiyet olsun...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder