Güllaç
MALZEMELER:
- 10 yaprak güllaç
- 2 su bardağı toz şeker
- 1.5 litre süt
- 2 yemek kaşığı gül suyu
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- Üstünü süslemek için çam fıstığı
- Nar tanesi ya da vişne taneleri
YAPILIŞI:
Bir tencereye şekeri ve sütü koyup şeker eriyinceye kadar ısıtalım. Yüksek kenarlı bir tepsiye güllaç yaprağının parlak olan tarafı üstte kalacak şekilde ilk yaprağını kırmadan koyalım. Sütünüz ne çok sıcak ne de soğuk olmalıdır. Yoğurt mayalanacak süt ılıklığında olması iyidir, yani sütünüze serçe parmağınızı soktuğunuzda parmağınız yanmamalıdır. 1 yaprak güllaç üzerine 1 kepçe süt olacak şekilde beş güllacınızı ıslatın. Arasına dövülmüş ceviz serpiştirin. Tekrar diğer güllaçları daha önce yaptığınız gibi devam edin. Sütten 1 kepçe ayırıp en son içine gül suyu koyarak üstüne dökün. Bu işlemler bitince üstünü ezilmiş çam fıstığı nar taneleri yada vişne taneleriyle süsleyin.Bir kaç saat buzdolabında dinlendirip soğuk olarak dilimleyip servis yapın.ÖNERİ:
Özellikle ramazan ayında yemeye alışık olduğumuz güllaç yapımı kolay bir tatlıdır.Bayram tatlısı olarak bu bayram güllaç yapalım ve bu tatlının unutulmaması için bizden sonra gelenlere öğretelim.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder