11 Mayıs 2016 Çarşamba

YEDİ TAHILLI UN EKMEĞİ

Yedi Tahıllı Ekmek 
    Ekmeğinize başkalarının eli değmesin istiyorsanız evde ekmek yapmak en doğru karar. Üstelik ekmeğinizi istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. Serpilden lezzetler olarak evde taze ekmek kokusunu çok severim. İster makinada isterseniz normal fırında yapın ama ekmeğinizi kendiniz yapın.
    Hadi bu gün yedi tahıllı un ile yapalım ekmeğimizi...
    Diğer ekmek tariflerimiz bir tık uzağınızda


     Malzemeler:
  1 su bardağı ılık süt
  2 yemek kaşığı şeker
  1 tatlı kaşığı tuz
  100 gram eritilmiş tereyağ
  1 tatlı kaşığı instand maya
  Aldığı kadar yedi tahıllı un

Serpilden Lezzetler

     Yapılışı:
  Un ve tuz hariç tüm malzemeyi karıştırın. Ben tupperware mix kabını kullandım. Unu azar azar ilave edin. Tuzunu koyun. Ele yapışan ama sert olmayan bir hamur yoğurun.  Unutmayın maya ve tuz birbirlerini pek sevmezler. Bu nedenle aynı anda bir araya gelmemelidirler. Hamurunuz tamamsa ağzını kapatın. Eğer tupperware mix kullanıyorsanız zaten çok kısa zamanda mayalanır ve kapağını atar. Yok değilse hamurunuzu ılık bir ortamda bekletin. 2 katına gelince tekrar yoğurun ki içinde birikmiş olan gazı çıksın. Tekrar yoğurduğunuz hamuru yağladığınız pişirme kalıbına alın ve yine üstünü örterek yeniden kabarmasını bekleyin. Eğer bu arada işinizi hızlandırmak istiyorsanız 50 derecede ısıtılmış ve sonra kapatılmış fırından yardım alabilirsiniz. Tamam hamur kabardı. Şimdi  180 derecede ısıttığınız fırında 40-45 dakika kadar pişiriyoruz. Pişen ekmeği fırından alınca tamamen soğuyuncaya kadar bir sofra beziyle sararsanız pamuk gibi yumuşacık bir ekmeğiniz olur.
  Hadi bakalım bereketli olsun..



Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder