1 Mayıs 2016 Pazar

SALAMLI ÇİÇEK MİLFÖYLER

    Milföy mutfağın jokerlerindendir. Eğer buzluğunuzda hazırda varsa çat kapı gelen misafirleriniz için çay hazır oluncaya kadar yapabilirsiniz. Üstelik içine koyabileceklerinizi sınırı yok.
  Serpilden Lezzetler olarak sizlere çiçek milföyler yapmak istedim. Siz de yapıp sevdiklarinizle paylaşırmısınız. Yaparsınız yaparsınız.

       MALZEMELER:

6 adet milföy yaprağı
12  dilim salam
1 yumurta sarısı

YAPILIŞI:  

Milföy yapraklarını buzluktan çıkarıp biraz yumuşamasını bekleyin. Her birini ayrı ayrı ortada ikiye kesin ve uçlarını birbirine yapıştırıp uzun şeritler elde edin. Böylelikle elinizde 6 adet uzun milföy yaprağı olacak. Salam yapraklarını da ortalarından kesin ve yarım ay şeklini alsınlar. Salam yapraklarını yan yana milföyün yarından hafif taşacak şekilde sıralayın. Milföyün geri kalan bölümünü salamların üstlerine kıvırıp yapıştırın. Şimdi her birini kendi etrafında döndürüp gül gibi kıvırın. Muffin kalıplarının içine kağıtlarından koyun. Milföyleri içine yerleştirip üstlerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Anlatması biraz uzun gibi ama inanın çay demlenene kadar hazır olacaktır. Üstelik sunumu da çok güzel...Denemeye değer bence ne dersiniz aynı fikirde miyiz. İlk sıcaklığı gidince servis edin.Afiyet olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder