Sevgili takipçilerim sizlerin de bildiğiniz gibi 2016 Uluslararası bakliyat yılı..
Zaten Türk mutfağında kuru bakliyatın yüzlerce çeşidini bulabiliyoruz. Örneğin bulgur hem yörelere göre hem de mutfaktan mutfağa farklı şekillerde yapılır. Tereyağlı yapsanız ayrı bir lezzet, yeşil mercimeklisi başka, tavuklusu, etlisi ... Liste çok uzun aslında.
Bu tarifte Serpilden Lezzetler olarak zeytinyağlı yaptım. Eee adı üstünde meyhane pilavı soğuk olarak da yenebilmeli.
Hadi o zaman önümüz yaz mevsimi. Zeytinyağlı yapalım. Dilerseniz servis etmeden önce dereotu, taze nane veya fesleğenle iyice lezzetlendirebilirsiniz.
Malzemeler:
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1 adet çarliston biber
1 adet sivri biber
1 su bardağı domates sosu
1 su bardağı pilavlık bulgur
Pul biber
Tuz - Karabiber
1.5 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağını koyalım. İnce ince doğranmış kuru soğan ve biberleri ilave edelim. Bir kaç dakika soteleyelim. Domates sosunu ve diğer baharatlarını ilave edelim ve sos bir miktar koyulaşıncaya dek kavuralım. Bulguru ve sıcak suyu ilave edip ateşin altını kısalım. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pisirelim. Yanında cacık çok güzel olur. Ne dersiniz..
Afiyetle....
Serpilden Lezzetler
5 Mayıs 2016 Perşembe
MEYHANE PİLAVI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder