5 Mayıs 2016 Perşembe

MEYHANE PİLAVI

   



  Sevgili takipçilerim sizlerin de bildiğiniz gibi  2016 Uluslararası bakliyat yılı..
  Zaten Türk mutfağında kuru bakliyatın yüzlerce çeşidini bulabiliyoruz. Örneğin bulgur hem yörelere göre hem de mutfaktan mutfağa farklı şekillerde yapılır. Tereyağlı yapsanız ayrı bir lezzet, yeşil mercimeklisi başka, tavuklusu, etlisi ... Liste çok uzun aslında.
  Bu tarifte Serpilden Lezzetler olarak zeytinyağlı yaptım. Eee adı üstünde meyhane pilavı soğuk olarak da yenebilmeli.
  Hadi o zaman önümüz yaz mevsimi. Zeytinyağlı yapalım. Dilerseniz servis etmeden önce dereotu, taze nane veya fesleğenle iyice lezzetlendirebilirsiniz.

     Malzemeler:
  1 çay bardağı zeytinyağı
  2 adet kuru soğan
  1 adet çarliston biber
  1 adet sivri biber
  1 su bardağı domates sosu
  1 su bardağı pilavlık bulgur
  Pul biber
  Tuz - Karabiber
  1.5 su bardağı sıcak su

     Yapılışı:
  Tencereye zeytinyağını koyalım. İnce ince doğranmış kuru soğan ve biberleri ilave edelim. Bir kaç dakika soteleyelim. Domates sosunu ve  diğer baharatlarını ilave edelim ve sos bir miktar koyulaşıncaya dek kavuralım. Bulguru ve sıcak suyu ilave edip ateşin altını kısalım. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pisirelim. Yanında cacık çok güzel olur. Ne dersiniz..
  Afiyetle....
 



Serpilden Lezzetler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder