1 Mayıs 2016 Pazar

TARÇINLI BALLI TAVUK

                       

            Malzemeler:
  8 adet tavuk pirzola
  3-4 diş sarımsak
  2 yemek kaşığı tereyağ
  1 adet yeşil elma
  1 çay kaşığı tuz
  1 çay kaşığı karabiber
  1 yemek kaşığı bal
  1 kaç yaprak fesleğen
  1 çay kaşığı toz tarçın
  Yarım limon suyu
  1 yemek kaşığı soya sosu
  1 yemek kaşığı hardal
  2 yemek kaşığı zeytinyağı


  Yapılışı:

  Tavukların derisini çıkarın ve parmak gibi ( jülyen ) doğrayın. Derin bir saklama kabının içine soya sosu , hardal, zeytinyağı,limon suyu ve tavukları koyun iyice harmanlayın ağzını kapatıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Bu zamanın sonunda bir wok tavada tereyağını eritin. İnce kıyılmış sarımsakları ilave edin. Yakmadan hafif pişirin. Daha sonra tavukları ilave edin ve ara sıra karıştırarak pişmelerini sağlayın. Tavuklar pişerken elmayı yıkayın ve kabuklarıyla birlikte dilimleyin. Üstlerine hafif tarçın serpiştirin. Yemeğin tuzunu kontrol ederek gerekiyorsa ilave edin. Karabiberini ve balını ekleyin. Fesleğen yapraklarını doğrayın ve elma dilimleriyle birlikte tavukların üstlerine sıralayın. Tavanın ağzını kapatın ve ateşin altını kısın. Bu şekilde bir kaç dakika pişirin. Servis etmeden önce elmaları tabağa yerleştirin. Yemeğinizi şöyle bir karıştırın fesleğen yapraklarıyla bütünleşsin. Şimdi ballı  tavuğu tabağa alabilirsiniz.Tercihen salata ve makarna eşliğinde servis edelim.
  Afiyet olsun..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder