Serpilden Lezzetler |
Salatalık Turşusu
Aranızda turşu sevmeyen kaç kişi var acaba... Sayıyorum 1,2,3 evet tahmin etmiştim
Hepimizin turşu yapma şekli farklımıdır bilemiyorum. Ben turşu yapmayı anneciğimden öğrendim. En önemlisi tuzunu yumurta ile ayarlamak hiç şaşmaz. Hadi bakalım Serpilden Lezzetler farkıyla kornişon turşusu yapalım.
2 kilo kornişon
1 su bardağı sirke
1 yemek kaşığı limon tuzu
1 yemek kaşığı toz şeker
Bir avuç nohut
Turşuluk tuz
Su
Yumurta
Yapılışı:
Salatalıkları bir gece suda bekletin ve ertesi gün nazikçe yıkayın. Bir cam kavanozun dibine biraz nohut serpiştirin. Üstüne salatalıkları koyun. Sirke, limon tuzu ve toz şekeri ilave edin. Kaynatılıp soğutulmuş su ile suyunu ayarlayın. Turşu suyunu ayarlayabilmenin en pratik şekli yumurta ile ayarlamaktır. Eğer yumurta suyun üstüne 1 TL. kadar çıkıyorsa tamamdır. Tuzu çoksa yumurta daha çok çıkar. Aksine tuzu az ise yumurta dipte kalır. Dilerseniz üstünü kereviz yaprakları koyabilirsiniz.
Afiyetle ...
Serpilden Lezzetler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder