Malzemeler:
8 adet yaprak milföy
Domates
Mantar
Kırmızı ve yeşil biber
Haşlanmış tane mısır
Zeytin
Kekik
Sucuk, salam, sosis
Rende kaşar
2 diş sarımsak
Domates sosu yada ketçap
Tuz
Yumurta sarısı
Susam
Yapılışı:
Milföyleri buzluktan çıkarın hafif yumuşasınlar. Bu arada iç malzemesini hazırlayalım. Yıkanıp kuruladığınız biberleri , domatesi ve mantarlar ince ince doğrayın. Salam, sosis ve sucuğu da doğrayın. Ben sos olarak yazın hazırladığım domates sosunu kullandım. Siz dilerseniz ketçap da kullanabilirsiniz. Milföyün bir tanesinin ortasını bir kalıpla yada bıçak yardımıyla çıkarın. Altta kalacak olan parçaya yumurta sarısı sürün. Sonra üst parçayı onun üstüne yerleştirin. Ortasına domates sosu sürün. Doğradıgınız malzemelere kekik serpiştirin tuz ekleyin. Çekirdekleri ayıklanmış zeytinleri ve mısırı da ekleyin ve iyice harmanlayın. Sarımsakları soyup malzemeye rendeleyin. Domates sosunun üstüne malzemeden bolca koyun. Kenarlarına yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra üstlerine birer tutam rende kaşar koyun. Kaşar eriyince fırından alabilirsiniz.
Afiyetle, sağlıkla....
.
Serpilden Lezzetler
27 Mayıs 2016 Cuma
MİLFÖY İLE KOLAY PİZZA
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Hamur işleri
Yer:Antalya
Fener Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder