TAHİNLİ KEK
Malzemeler:
3 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 şişe maden suyu (soda)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı tahin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kalıba serpmek için susam
Yapılışı:
Cam bir kasede yumurtalarla şekeri 5 dakika kadar çırpalım. Daha sonra sırasıyla sıvı malzemeleri ekleyelim ve iyice çırpalım. En son un ve kabartma tozinu ilave edelim ve tüm malzemenin iyice karışmasını sağlayalım. Fırınimızı 175 derecede ısıtalım. Kalıbımızı yağlayalım ve her yanına un serpelim. Kalıbı ters çevirerek fazla unu dökelim. Kalıbın tabanına susam serpiştirelim. Kek hamurumuzu kalıba boşaltalım ve içindekihava kabarcıklarının çıkmadı için tezgaha 4-5 sefer vuralım. Ortalama 50 -55 dakika pişirelim. Fırından almadan önce kürdan testi yapalım. Kürdan kuru çıkıyorsa tamamdır.
Yanına mis gibi bir bardak çay. Beni de davet eder misiniz..... Afiyetle..
Serpilden Lezzetler
14 Mayıs 2016 Cumartesi
TAHİNLİ KEK
Etiketler:yeme, içme,mutfak
Hamur işleri,
Kekler
Yer:Antalya
Tahılpazarı Mahallesi, Türkiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder