AVOKADO YATAĞINDA TON BALIĞI SALATASI
BİLGİLENDİRME: Avakado doğal ve sağlığa faydası olan sayısız faydalı besin içermektedir. Özellikle cilt sağlığı ve cilt bakımı ürünlerinde çok fazla kullanılmaktadır. İçeriğinde balır, potasyum, demir, magnezyum ve fosfor bulunur. Bunların yanısıra A, B, C, E ve Kvitaminleri açısından çok zengindir. Balık haftada en az 1 kez tüketmemiz gereken besinlerden. Hücre yapısını güçlendirdiği için kansere karşı korur. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için mevsimsel hastalıklara karşı koruma kalkanlarındandır. Retina, beyin, cilt ve sperm hücrelerini güçlendirir. Kan şekerini dengeler. Kanı inceltir ve sulandırır. Kanın akışkanlığının artması ile migren atakları azalır, beyin kanamaları ve felç riski azalır. Şimdi iş böyle olunca biz de ne yapalım bir taşla iki kuş vuralım ve böylesine zengin iki besin maddesini aynı yemekte tüketelim dedik ve girdik mutfağa. Sonuç mu mükemmel. İnanmadıysanız deneyin bana hak vereceksiniz.
MALZEMELER:
- 2 yemek kaşığı ton balığı
- 1 tutam taze fesleğen yaprağı
- Zeytinyağı -Limon suyu -Sıvı tuz
- 1 Tutam ceviz içi
YAPILIŞI:
Avokadoyu soyun ve ortadan ikiye bölün. İç kısımlarını kaşıkla biraz oyun. Zeytinyağı, limon ve 1 tatlı kaşığı sıvı tuzu iyice çırpın. Bu karışımdan avokadoların içlerine sürün. Diğer malzemeleri doğrayıp ton balıklarıyla harmanlayın. Üstlerine limonlu sostan gezdirin. Servis tabağına marul yapraklarını dizin. İçlerini doldurduğunuz avokadoları marulların üstüne yerleştirin. Taze soğan yaprakları ve kapya biberle renklendirin. En son ceviz serpiştirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder