26 Ekim 2015 Pazartesi

KUZU TANDIR

       BİLGİLENDİRME: Tandır yere çukur açılarak yapılan özel bir fırındır. Bu yemeğin geleneksel şekli  etin bu kuyuya sallanarak pişirilmesidir. Ancak ev şartlarında bu lezzete en yakınını yakalamaya çalışıyoruz. Eğer sizlerde kuzu etini seviyorsanız ve daha önce denemediyseniz işte size fırsat. Beğeneceğinizi umuyorum.                       

         MALZEMELER:
  • Kuzunun bütün olarak ön kolu  
  • Gömlek denilen kuzunun iç yağı (bulabilirseniz)  
  • Tuz, karabiber 
  • 1 dal taze biberiye
  • Dilerseniz küçük patatesler  
  • 1 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
      

      YAPILIŞI:
        Derin  yüksek kenarlı bir fırın kabına;  tuz ve karabiberle ovduğunuz ve gömlek iç yağına sardığınız etinizi yerleştirin. Biberiye dalını ve minik patatesleri de etin yanına yerleştirin. Sarımsağı da bütün olarak etlerin yanına koyun. Tepsinin üstünü önce yağlı fırın kağıdıyla ardından folyo ile sıkıca kapatın. 180-190 derecede çalıştırdığınız fırında ortalama 2-2.5 saat pişirin. Bu sürenin sonunda etlerin üstünü açın. Etlerin üstüne tereyağını  sürün ve 5-10 dakika kadar tekrar pişirin.. 
      Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder