MALZEMELER:
- 1 kilo kavurmalık az yağlı kuzu eti
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- Karabiber, kekik, tuz
YAPILIŞI:
- Öncelikle etleri küçük küçük doğrayalım. Tencereye yağımızı koyup üstlerine doğradığımız etleri ilave edelim. Harlı ateşte etlerin dışları mühürlenecek şekilde bir kaç dakika çevirelim. Burası önemli çünkü etleri ilk başta harlı ateşte pişirmeye başlarsak etlerin dışında mühürlenme dediğimiz olay meydana gelir. Böylelikle etler o lezzetli sularını içinde hapsetmiş olurlar. Daha sonra ateşin altını kısabiliriz. Bu arada etler sularını bırakıp tekrar geri çekinceye kadar ara sıra karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirelim. zaten kuzu eti çabuk pişen bir ettir. Etlerin yumuşamasını beklerken soğanı soyup doğrayalım. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp doğrayalım. Etler suyunu çekip de dışları kızarmaya başlayınca soğanı ve biberlerini ilave edelim. Onlar da hafif pişince tuzunu , kara biberini ve kekiğini ilave edip karıştıralım ve ateşten alalım.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder