21 Ekim 2015 Çarşamba

KUZU KAVURMA

         BİLGİLENDİRME: Başta protein olmak üzere vitamin ve mineral açısından zengin olan kırmızı et besin zincirleri arasında hayati bir yer tutar. Kırmızı et demir ve çinko açısından iyi bir besindir. Başta saç ve tırnaklarımız olmak üzere vücudumuzun bir çok yerinde bu elementlerin eksikliği sonucu olumsuz etkiler oluşur. Kırmızı eti işlemden geçmiş ve parça et olarak mutfağımızda çok kullanırız. Belki de eskilerden beri en çok yapılan yemeklerden birini bu gün birlikte yapacağız.  

         MALZEMELER:
  • 1 kilo kavurmalık az yağlı kuzu eti 
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber 
  • Karabiber, kekik, tuz
     
     YAPILIŞI:
        Öncelikle etleri küçük küçük doğrayalım. Tencereye yağımızı koyup üstlerine doğradığımız etleri ilave edelim. Harlı ateşte etlerin dışları mühürlenecek şekilde bir kaç dakika çevirelim. Burası önemli çünkü etleri ilk başta harlı ateşte pişirmeye başlarsak etlerin dışında mühürlenme dediğimiz olay meydana gelir. Böylelikle etler o lezzetli sularını içinde hapsetmiş olurlar. Daha sonra ateşin altını kısabiliriz. Bu arada etler sularını bırakıp tekrar geri çekinceye kadar ara sıra karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirelim. zaten kuzu eti çabuk pişen bir ettir. Etlerin yumuşamasını beklerken soğanı soyup doğrayalım. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp doğrayalım. Etler suyunu çekip de dışları kızarmaya başlayınca soğanı ve biberlerini ilave edelim. Onlar da hafif pişince tuzunu , kara biberini ve kekiğini ilave edip karıştıralım ve ateşten alalım.
      Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder