26 Ekim 2015 Pazartesi

ÇİKOLATA GANAJLI YAŞ PASTA

         BİLGİLENDİRME:, Ganaj pasta, kek, şekerleme, bisküvi ve kurabiye arasına veya üzerini kaplamak ya da süslemek için kullanılan bir kremadır. Ganajın yapımında kullanılan temel malzemeler kuvertür çikolata ve süt kremasıdır. Isıtılan kremanın içine çikolatanın atılıp eriyinceye kadar sürekli karıştırılmasıyla yapılır. Tercihinize göre çeşitli aromatik sıvılarla ya da likörle karıştırabilirsiniz.

         MALZEMELER:
  • 1 adet kakaolu hazır pasta altı
  • Pastayı ıslatmak için 2 yemek kaşığı herhangi bir reçel
  • 1 çay bardağı su 

    Ganaj için:
  • 200 ml. krema
  • 160 gram bitter çikolata

    YAPILIŞI:
        Kremayı bir sos tenceresine boşaltıp kaynamasına izin vermeden karıştırarak ısıtalım. 2 paket bitter çikolatayı küçük parçalara bölerek altına kapattığımız kremanın içine kapatalım ve çikolatalar eriyinceye kadar karıştıralım.  Biraz ılıyınca buzdolabına kaldıralım. Ara sıra karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım.
       Cam bir kase içinde reçel ile suyu karıştıralım. Pastanın bir tabakasına hazırladığımız bu karışımla ıslatalım. Hazırladığımız ve soğuttuğumuz ganajın yarısını eşit miktarda pastaya sürelim. İsterseniz arasına parça çikolatalar serpiştirebilirsiniz ben serpiştirdim.
       Daha sonra pastanın ikinci katını diğer katın üstüne kapatalım. Pastanın üst bölümünü geri kalan reçelli su karışımı ile ıslatalım  ve geri kalan ganajla kapatalım. Son olarak dilediğiniz şekilde pastanızı süsleyebilirsiniz.
    Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
       Afiyet olsun..
      



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder