MALZEMELER:
- 1 kilo taze fasulye
- 1 yemek kaşığı tuz
- Buzdolabı poşeti
YAPILIŞI:
- Taze fasulyeleri yıkayın ve ayıklayın. İstediğiniz uzunlukta kırın. Derin bir kap içine su koyun ve kaynatın. Tuzunu atın ve fasulyeleri ilave din. Fasulyelerin rengi değişene kadar kaynatın.(Bir kaç dakika) Bu arada derin bir kabın içine soğuk su doldurun. Rengi değişen fasulyeleri soğuk suya alın ki önce kaynayan suya ardından soğuk suya sokarak tam bir şoklama olsun. Şimdi fasulyeleri süzün. Buzdolabı poşetine fasulyeleri koyun havasını çıkarın , poşetin ağzını sıkıca kapatın ve dondurucuya kaldırıp dondurun. Kışın kullanmak üzere şoklanmış fasulyeler hazır....
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder