31 Ekim 2015 Cumartesi

DONDURUCUDA SAKLAMAK İÇİN TAZE FASULYE

         BİLGİLENDİRME:Taze fasulyenin faydaları gerçekten de    saymakla bitmez. Bir kaç örnek vermeden de olmaz. Bir kere  yüksek oranda lif içerir. Bu nedenle bağırsakların çalışmasını  kolaylaştırır ve diyet yapanların sofralarından eksik etmemeleri  gereken sebzelerdendir. A,B12, C ve K vitaminleri, kalsiyum,  fosfor ve manganez içerir. Vücut yorgunluğuna iyi gelir. Yüksek  lif oranından dolayı başta kolon kanseri olmak üzere bir çok  kanser türünü önlemeye yardımcıdır. Kan şekerini düzenler.  Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mutfakta taze fasulyeyi bir çok  şekilde kullanırız. Bu sayfada kışın kullanmak üzere dondurucu için hazırlanmış olanı görüyorsunuz.

         MALZEMELER:
  • 1 kilo taze fasulye   
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Buzdolabı poşeti
    YAPILIŞI:
      Taze fasulyeleri yıkayın ve ayıklayın. İstediğiniz uzunlukta kırın.  Derin bir kap içine su koyun ve kaynatın. Tuzunu atın ve fasulyeleri ilave din. Fasulyelerin rengi değişene kadar kaynatın.(Bir kaç dakika)  Bu arada derin bir kabın içine soğuk su doldurun. Rengi değişen fasulyeleri soğuk suya alın ki önce kaynayan suya ardından soğuk suya sokarak tam bir şoklama olsun. Şimdi fasulyeleri süzün. Buzdolabı poşetine fasulyeleri  koyun havasını çıkarın , poşetin ağzını sıkıca kapatın ve dondurucuya kaldırıp dondurun. Kışın kullanmak üzere şoklanmış fasulyeler hazır....  
            Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder