15 Ekim 2015 Perşembe

EV YAPIMI MANTI

Ev Yapımı Mantı


         MALZEMELER:
  • 2 yumurta 
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

           İÇ MALZEMELER:

  • 150 gram kıyma
  •  1 adet ince doğranmış kuru soğan 
  • 10 - 15 dal maydanoz
  • Tuz karabiber
          ÜSTÜNE:
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tereyağı
  • Pul biber
  • Kuru nane
         YAPILIŞI:
    

         Hamur malzemelerini derin bir kap içine alın ve yoğurun. Sert bir hamur olması lazım. Hamurun üstünü nemli bir bez ile kapatıp yarım saat dinlendirin. Bu arada ince doğranmış soğan, kıyma, doğranmış maydanozu tuz ve karabiber ile iyice karıştırın Böylece iç harcı hazır olsun.  Hamurunuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp unlu bir zeminde hazır yufkadan daha kalın olacak bir şekilde yufkalar açın. Küçük kareler halinde kesin. İçlerine kıymalı harçtan koyup dört tarafından karşılıklı kapatın.  Ateşe su koyun tuz ekleyin ve su kaynayınca mantıları suya atıp pişirin.  Pişen mantılar suyun üstüne çıkarlar. Mantılar pişerken  sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın.  Servis tabağına aldığınız mantıların üstüne sarımsaklı yoğurdunuzdan gezdirin. Tereyağını bir tavada eritin. İçine pul biber ve kuru nane ekleyip  mantılarınızın üzerinden gezdirin. Sıcak servis edelim.
     Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder