MALZEMELER:
- 4 adet yufka
- 1/2 kg. kahvaltılık lor yada dileğiniz başka bir peynir çeşidi
- 1 adet kapya biberi
- 1 adet çarliston biberi
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 2 adet taze soğan
- 1 adet havuç
- Tuz, karabiber,
- Susam, çörekotu
Sosu için: - 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
- 4 adet yufkayı üst üste koyup artı şeklinde keserek dörde bölelim. Böylelikle 16 parça böreklik yufkamız olur. Derin bir kase içine yumurtaları kırıp iyice çırpalım. Sütünü ve sıvı yağını ilave edelim. Tüm yeşillikleri yıkayalım, kurutalım ve küçük küçük doğrayalım. Havucun kabuğunu soyup rendeleyelim. Eğer lor değilde peynir kullanacaksak peyniri ezelim yada rendeleyelim. Biberlerimizin çekirdeklerini çıkaralım ve ince ince doğrayalım. Doğradığımız bütün yeşilliklerle, peyniri, biberleri ve havucu karıştıralım.Yufkalarımızın içine önce hazırladığımız sostan sürelim. Sosun üzerine az miktarda karabiber ve tuz ekeleyelim. Yufkanın geniş tarafına hazırlanan iç malzemeden koyup yufkayı sigara böreği sarar gibi saralım sonra ortadan ikiye bükelim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sardığımız tüm börekleri yerleştirelim. Üstlerine kalan sosumuzu sürelim. Susam çörekotu serpip 180 derecelik fırında üstleri kızarıncaya kadar 20- 25 dakika pişirelim.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder