15 Ekim 2015 Perşembe

MİNİK EKMEKCİKLER

Minik Ekmekcikler

      MALZEMELER: 

  • 100 gram tereyağı (2 yemek kaşığı)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su 
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Üstüne sürmek için 1 yemek kaşığı pekmez ile sulandırılmış su
  • Arzuya göre susam-çörekotu
  • Aldığı kadar un
    YAPILIŞI: 

         Tereyağ ile 1 su bardağı unu kum gibi oluncaya kadar parmak uçlarınızla karıştırın. Ilık süt ile toz şekeri ve mayayı karıştırıp eritin. Derince bir kabın içine tuz hariç  tüm malzemeleri koyup azar azar un ilave ederek karıştırın. Tuzunu katın ve ele yapışmayan ve fazla sert de olmayan bir hamur yoğurun. Dilerseniz hamuru bir gece buzdolabında bekletin, dilerseniz ılık bir yerde mayalandırın. Mayalanma süresinin sonunda elinizle mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Tekrar tepsi mayası için yarım saat kadar bekleyin. Üstüne sulandırılmış pekmez sürün.  Arzu ederseniz susam-çörekotu serpin. 180-190 derecede ısıtılmış olan fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı gidince ağzı kapalı derin kaplara alın. Üstlerini önce bir bezle sonra da kendi kapağıyla örtün. Bu sayede ekmekleriniz pamuk gibi olacaktır.     

         
          Afiyet olsun...  

    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder