MALZEMELER:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 paket sakızlı muhallebi
- Aldığı kadar un
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
Sosu için: - 1.5 su bardağı süt
- 1/2 paket sakızlı muhallebi
YAPILIŞI:
- Çırpma kabının içine yumurtayı kırın ve köpürtünceye kadar çırpın. İçine toz şekeri ilave edin ve krema kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Sıvı malzemelerini ilave edin. En son pirinç unu, kabartma tozu, yarım paket sakızlı muhallebisini koyun ve azar azar un ilave ederek boza kıvamında akışkan bir kek hamuru elde edin. Ben bu keki hazır kek kalıplarında yaptım ve 2 adet çıktı. Fırınınızı 175 derecede ısıtın ve kekinizin üstü kızarıp içinin piştiğinden emin oluncaya kadar pişirin. (Kürdan testi yapın .Eğer kekinize soktuğunuz kürdan ıslak çıkmıyorsa kekiniz pişmiş demektir) Kekiniz fırında pişerken geri kalan sakızlı muhallebinizi pişirin ve ateşten aldıktan sonra aralıklı karıştırarak hem soğumasını sağlayın hem de üstünün kabuk tutmasına engel olun....
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder