MALZEMELER:
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı kavrulup ezilmiş susam
- Kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:
- Derin bir karıştırma kabının içine yumurtayı kıralım, üstüne yoğurdu ve sıvı yağı ilave edelim, hepsini iyice karıştıralım. Kavrulup dövülmüş susam, tuz ve azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. Hafif un serpilmiş bir zeminde merdane ile açalım. İsterseniz benim gibi farklı kalıplarla, isterseniz de bir bıçakla kesip şekillendirelim. Tavaya kızartmalık yağımızı koyalım ve iyice kızdığından emin olunca hamurlarımızın her iki tarafını da kızartalım. Bu hamur içine hiç yağ çekmez. Bu nedenle kağıt havlu üzerine almanıza gerek kalmaz.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder