DONDURUCUDA SAKLAMAK İÇİN KAVRULMUŞ TAZE FASULYE
BİLGİLENDİRME:Taze fasulyenin faydaları gerçekten de saymakla bitmez. Bir kaç örnek vermeden de olmaz. Bir kere yüksek oranda lif içerir. Bu nedenle bağırsakların çalışmasını kolaylaştırır ve diyet yapanların sofralarından eksik etmemeleri gereken sebzelerdendir. A,B12, C ve K vitaminleri, kalsiyum, fosfor ve manganez içerir. Vücut yorgunluğuna iyi gelir. Yüksek lif oranından dolayı başta kolon kanseri olmak üzere bir çok kanser türünü önlemeye yardımcıdır. Kan şekerini düzenler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mutfakta taze fasulyeyi bir çok şekilde kullanırız. Bu sayfada kışın kullanmak üzere dondurucu için hazırlanmış olanı görüyorsunuz.
MALZEMELER:
- 3 adet olgun domates
- 1 çay kaşığı tuz
- Buzdolabı poşeti
YAPILIŞI:
Taze fasulyeleri yıkayın ve ayıklayın. İstediğiniz uzunlukta kırın. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Derin bir tencere içine domatesleri koyun ve hafif kavurun.. Tuzunu atın ve fasulyeleri ilave din. Fasulyelerin rengi değişene kadar kavurun.(Bir kaç dakika) Rengi değişen fasulyeleri genişce tepsilere dökün ve soğutun. Buzdolabı poşetine fasulyeleri koyun havasını çıkarın , poşetin ağzını sıkıca kapatın ve dondurucuya kaldırıp dondurun. Kışın kullanmak üzere şoklanmış fasulyeler hazır....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder