5 Temmuz 2015 Pazar

ANANAS SOSLU ÇİKOLATALI KEK

Ananas Soslu Çikolatalı Kek


   MALZEMELER:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı eritilmiş  tereyağ 
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağ(kalıbı yağlamak için)
  • 2 paket (160 gram) bitter çikolata

       ÜSTÜNE:

  • 1.5 su bardağı ananas suyu ve 2 dilim ananas
  • 200 gram krema +80 gram bitter çikolata

    YAPILIŞI:

     İlk olarak yumurtaları derin cam bir kase içinde mikserle iyice çırpalım. Bu arada tereyağ ile 2 paket bitter çikolatayı benmari usulü eritelim. Sonra toz şekeri ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar yumurtalarla çırpalım.  Tereyağlı erimiş çikolatayı da koyalım. En son un ve kabartma tonunu katıp tahta bir kaşıkla karıştıralım. Yağlanmış kare bir kalıba hamurumuzu boşaltıp  iyi yayılması için kalıbı tezgaha bir kaç kez vuralım. Önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında 40-45 dakika pişirelim.
  Pastamız pişerken ananas dilimleri ile ananas suyunu blendırla çırpalım. 80 gram çikolatayı da benmari usulü eritip 200 gram çırpılmış krema ile karıştıralım. 
  Pasta fırından çıkar çıkmaz dilimleyelim. Ananaslı sosu her yanına eşit olarak dökelim. Ardından çikolatalı kremayı pastanın üstüne gezdirip servise hazır hale getirelim.                                                                                                                                       
ÖNERİ:
                        
Bu pastanızı ananas dilimleriyle servis edin...    



Afiyet olsun...



          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder