13 Temmuz 2015 Pazartesi

PİŞİ

 Pişi



       MALZEMELER:

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • Aldığı kadar un  
  • Çörekotu (isteğe bağlı) 
                           

  YAPILIŞI:

     Genişçe bir yoğurma kabına yoğurdu koyun. Yumurtayı kırıp çırpın. Diğer malzemelerini de ilave edip ele yapışmayan poğaça hamuru kıvamında bir hamur yoğurun. Tavaya bol yağ koyun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. (Bu arada elinizi yağa batırırsanız hamur elinize yapışmaz). İyice ısınan yağda iki tarafını da kızarıncaya kadar pişirin.


   Afiyet olsun...



                    

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder