Fırında Sebzeli Tavuk Budu
MALZEMELER:
- 1 kilo tavuk budu (pirzola)
- 2 adet yumruk büyüklüğünde taze patates
- 3 adet kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı kara biber
- 2 çay kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
SOSU:
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Soğan, patates ve domateslerin kabuklarını soyalım ve yarım ay şeklinde keselim. Geniş bir kase içine zeytinyağını , salçaları ve diğer tüm baharatları koyup harmanlayalım. Tavukları bu karışıma ilave edip iyice karıştıralım. Üstünü bir streç film ile kapatıp buzdolabında 1 saat kadar bekletelim. Bu zamanın sonunda fırına dayanıklı uygun bir tepsiye önce tavuk butlarını, ardından patatesleri, soğanları çekirdekleri ayıklanmış ve küçültülmüş biberleri en üstüne de domatesleri sıralayalım. En son sosunu hazırlayalım ve eşit miktarda üstüne gezdirerek dökelim. Tepsinin üstünü yağlı kağıtla kapatıp 200 derecede ısıtılmış fırının alt rafına koyalım. İlk 30 dakika ağzı kapalı sonra yağlı kağıdı alarak tavuklar kızarıncaya kadar pişirelim.
ÖNERİ:
Sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder